Salatiga State Senior High School 1 has an English native speaker, Mr. Jeffrey Lynn Rhymer from Lancaster, Ohio, USA, who assists the tenth and eleventh grade students to improve their English speaking skill from January 2011 until May 2011. We hope to work out details for his return in August 2011 as well. He has been living in Indonesia since 2001 and in Salatiga for 4 years. Students like his style of teaching, and have more self-confidence to interact and build up active communications with him.
He is a representative of International Bhakti Indonesia Organization which is involved in teaching English as well as other community development programs throughout Indonesia.
SMAN1 Salatiga memperoleh penutur asli berbahasa Inggris, Mr. Jeffrey Lynn Rhymer dari Lancaster, Ohio, USA, yang membantu siswa kelas X dan XI untuk meningkatkan kemampuan speaking mereka dari bulan Januari sampai Mei 2011. Diharapkan hal ini berlanjut kembali pada bulan Agustus yad. Beliau tinggal di Indonesia sejak tahun 2001 dan di Salatiga selama empat tahun. Para siswa menyukai gaya mengajarnya dan semakin percaya diri untuk berinteraksi dan membangun komunikasi aktif denan penutur asli tersebut.
Beliau merupakan salah seorang wakil organisasi internasional ‘Bhakti Indonesia’ yang berkecimpung dalam program pembelajaran Bahasa Inggris selain program pengembangan masyarakat yang lain di seluruh Indonesia.